..HBR...

2

7 Temmuz 2013 Pazar

Askerde Dolandırılan Oğlu İçin Adalet Arıyor

Askerde Dolandırılan Oğlu İçin Adalet Arıyor, İbrahim Özdemir69 yaşındaki İkbal Özdemir, Askerde dolandırılan Uzman Çavuş oğlu İbrahim Özdemir için hukuk mücadelesi veriyor.
İkbal Özdemir, 69 yaşında. Askerde dolandırılan Uzman Çavuş oğlu İbrahim Özdemir için hukuk mücadelesi veriyor. Oğlunun üstlerine borç para verdiğini ancak bunun ödenmediğini ve inkar edildiğini dile getiren Özdemir, Askeri Mahkeme'den istenilen sonucu alamadığını ifade ediyor. Şimdi konuyu sivil mahkemeye taşıyan Özdemir'in tek isteği ise adaletin yerini bulması. 

Anne İkbal Özdemir, İstanbul Maltepe İkinci Zırhlı Tugat Komutanlığı'nda Uzman Çavuş olan oğlu İbrahim Özdemir'in, kızının ev alabilmesi için bankadan kredi çektiğini söylüyor. Daha sonra oğlunun çekmiş olduğu kredinin iptali için banka ile yaptığı görüşmelerin Astsubay T.K. tarafından duyulduğunu dile getiriyor. 

Kaynar'ın ağabeyi Askeri Savcı M.Y.K. ve yengesinin yatırması gereken mahkeme harçları olduğunu ve eğer bu parayı kendisi kullanmayacaksa taksitleri ödemek koşulu ile abisine ve yengesine istediğini anlatan anne Özdemir, bunu da söylerken abisinin hakim olduğunu yengesinin de avukat olduğundan bahisle bir güven sağlayarak yaptığını ve krediyi iptal ettirmemesini kendilerine vermesini istediğini aktarıyor. 

Oğlunun ise bu teklifi abisinin askeri savcı, eşinin de avukat olması, T.K.'nin de üstü olmasının verdiği güven hissi ve zorunluluk baskısı nedeniyle kabul ettiğini dile getiren Özdemir, paranın bizzat Askeri Savcı M.Y.K.'ye elden verildiğini belirtiyor. 

ASKERİ MAHKEMEDEN SONUÇ ALAMAYINCA SİVİLDE DAVA AÇTI 

Para verilirken oğluna "Rahat olması, kendisinin savcı olduğunu, eşinin yanında dava aldığını, bu parayı mahkeme harcı için kullanacaklarını" söylediklerini ifade eden Özdemir, şöyle devam ediyor: "Zaman içinde bu kredi borcu ödenmeyince oğlum defalarca kendilerini aradı. 'Ödeyeceklerini, rahat olmasını, ödememe gibi bir durum olmayacağını, askeri savcı olması sebebiyle böyle bir riske giremeyeceğini, rahat olmasını' söylüyorlar. Ancak para yine ödenmeyince oğlum bu kez devreye komutanları sokmak zorunda kaldı. Hem Tabur Komutanı hem de bölük komutanları olaya müdahil olunca, kredinin bir kısmı M.Y. tarafından ödendi. Ancak yine kredi ödenmemeye başlayınca M.Y. K.'yi oğlum arıyor ve kendisini şikayet edeceğini, dava açacağını söylüyor. Bunun üzerine avukat olan eşi İ.K. oğlumu telefonla arayarak ofisine davet ediyor. Parayı kendisinin ödeyeceğini, artık muhatabının kendisi olduğunu söylüyor. Bu olayların şahidi olarak ismini mahkeme aşamasında olduğumuz için vermek istemediğimiz ancak evraklarda görüleceği üzere hem oğlumun Tabur Komutanı hem de bölük komutanlarıdır. Bizzat Askeri Disiplin Mahkemesinde resmi olarak kayıtlarda bu hususlar var. Zaten Askeri Mahkeme haklı olduğumuza karar verdi. Ancak zaman aşımı olması sebebiyle bir ceza almadılar. Fakat Milli Savunma Bakanlığı Askeri Adalet İşleri Başkanlığı'nca M.Y.K.'ye kınama cezası verildi." 

Bu şahısların sadece oğlunu dolandırmadığını, yaptığı araştırmalar sonucu 'tskkulis' adlı internet sitesinde de bu şahıslara ait başka yolsuzlukların da yapıldığının görülebileceğini belirten Özdemir, oğlunun bu şahıslar tarafından tehdit edildiğinin altını çiziyor: "Ben binbaşıyım. Bana inanırlar, sana kimse inanmaz. O parayı da ödemeyeceğiz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder