..HBR...

2

11 Temmuz 2013 Perşembe

Başbakan: Her Darbe Gayrimeşrudur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'daki darbeye değinerek "Her darbe gayrimeşrudur."

Başbakan Recep Tayyip ErdoğanMısır'daki darbeye değinerek "Her darbe gayrimeşrudur. Kime karşı olursa olsun darbe, o ülkenin geleceğinin katilidir." dedi.

Başbakan Erdoğan, Müstakil Sanayici İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) HaliçKongre Merkezi'nde düzenlenen iftar programına katıldı.

Başbakan, bugün 18. yılı dolan Srebrenitsa katliamına değinerek katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabırlar diledi. Bosna Hersek'teki katliama dünyanın sessiz kaldığını belirten Erdoğan, Filistin'de devam eden zulme karşı, dünyanın ilkeli bir duruş sergilemediğini söyledi. Dünyanın bu katliamları görmezden geldiğini belitti.

Başbakan, Mısır'ın askeri darbe ile yalnız bırakılmanın acısını yaşadığını ifade etti. Erdoğan, "Her Cumhurbaşkanı seçiminden sonra bu tür gösteriler oluyorsa hemen darbe mi olacak? Her darbe gayri meşrudur. Kime karşı olursa olsun darbe, o ülkenin geleceğinin katilidir." şeklinde konuştu.

Taksim olaylarına değinen Başbakan, "Taksim'de şiddet estirenlere üzüldünüz mü? Sakın üzülmeyin. Kimin kim olduğu ortaya çıkıyor. Geldiler ve gittiler. Türkiyeberaberlik içerisinde yürüyecek. Taksim'den daha büyük bir meydan Kazlıçeşme'dir. Oradan da daha büyük meydan var orası da sandık meydanıdır." ifadelerini kullandı.

Anayasa konusuna da değinen Erdoğan, 2012 sonunda bitmesi gereken anayasa çalışmalarının bitmediğini ve uzatıldığını söyledi.
Haber: Başbakan: Her Darbe Gayrimeşrudur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder